واشنگتن تایمز:
مریم رجوی رئیسجمهور برگزیده شورای ملی مقاومت ایران، بزرگترین سازمان ایرانی مخالف در جهان است که هدفش جایگزین استبداد مذهبی حاکم بر ایران با یک دمکراسی است، پاسخهای اختصاصی زیر را به سؤالاتی که از طرف واشنگتن تایمز مطرح شده بود، داد.
۱. گردهمایی امسال از چه زاویه با گردهماییهایی که سازمان شما طی ۱۷سال گذشته داشته فرق دارد؟ رهبری سازمان و شرکتکنندگان در اجلاس امسال امید دارند چه دستاوردی داشته باشند و چه پیامی برای جامعه بینالمللی و ایالات متحده دارند؟
مریم رجوی: گردهمایی امسال در شرایطی برگزار میشود که ما در یکسال گذشته چندین تحول بسیار بزرگ را پشت سر گذاشتهایم. از جمله
- قیام بزرگ مردم ایران در نوامبر گذشته که مردم ایران خواستار سرنگونی رژیم شدند
- قیام ژانویه که مردم با شعارهای نه شاه و نه شیخ خواستار یک جمهوری مبتنی بر آرای مردم شدند
- نمایش انتخابات رژیم که با بایکوت سراسری مردم مواجه شد
- فاجعه کرونا که بهدلیل سیاستهای جنایتکارانه این رژیم دست کم جان ۷۰هزار تن از هموطنان ما را گرفته است
- بحران عمیق اقتصادی تورم حدود ۵۰درصد و افت ۳۰درصد ارز رسمی کشور در چند ماه گذشته
- در یککلام رژیم امسال نسبت به سال گذشته بسا ضعیفتر و بحرانیتر و جامعه بسا انفجاریتر شده و رژیم از هر زمان دیگر به سرنگونی نزدیکتر است.
در این شرایط این گردهمایی سه پیام دارد.
پیام به رژیم آخوندی که بهرغم همه تلاشهایش برای انهدام فیزیکی مقاومت و کارزار گسترده و پرهزینه شیطانسازی، مقاومت ایران بیش از هر زمان دیگری قدرتمندتر، منسجمتر و مصممتر برای سرنگونی تمامیت این رژیم به پیش میتازد.
پیام این گردهمایی به مردم ایران این است که مجاهدین و مقاومت و بهطور خاص کانونهای شورشی در کنار آنها هستند و از قیامهای آنان برای برچیدن بساط استبداد مذهبی حمایت کرده تا دست در دست همدیگر پیروزی را محقق سازند.
و پیام آن به جامعه بینالمللی این است که یک آلترناتیو قدرتمند، برای گذار از فاشیسم مذهبی به یک جمهوری دموکراتیک و مبتنی بر جدایی دین از دولت و برابری زن و مرد و غیر اتمی حضور دارد و اینکه جامعه بینالمللی میباید حق مردم ایران برای مقاومت علیه این رژیم قرونوسطایی برای بهزیر کشیدن آنرا بهرسمیت بشناسد.
۲. آیا فکر میکنید سیاست «فشار حداکثری» دولت ترامپ روی تغییر رفتار رژیم ایران در داخل کارگر و آیا برای مهار کردن نفوذ خبیثانه ایران در خاورمیانه مؤثر است؟ بهطور خاصتر، آیا سیاست فعلی آمریکا برای برای محدود کردن استفاده ایران از تروریسم علیه مخالفینش و محدود کردن برنامههای هستهیی و بالستیک ایران و سایر فعالیتهای شریرانهاش مؤثر است؟
مریم رجوی: تجربه چهار دهه گذشته نشان داده است که تنها سیاست مؤثر و کارساز علیه رژیم آخوندی اعمال قاطعیت است. تلاش برای قطع رسیدن امکانات و منابع به این رژیم و جلوگیری از دریافت امتیازات اقتصادی و سیاسی لازمه مقابله با تروریسم و جنگافروزی رژیم آخوندی و ممانعت از دستیابی این رژیم به بمب اتمی است. منافع مردم ایران نیز در همین است. در آمد بیشتر برای رژیم بهمثابه سرکوب بیشتر برای مردم ایران و افزایش صدور تروریسم و جنگافروزی در منطقه است.
ما همیشه گفتهایم و تکرار میکنیم که نباید به این رژیم اجازه داد که حتی یک فشنگ تهیه کند. نباید حتی پول یک بشکه نفت که متعلق به مردم ایران است به جیب این رژیم برود
من ساعتی بعد از نهایی شدن برجام در ۱۴ ژوییه ۲۰۱۵ اعلام کردم که لغو شش قطعنامه شورای امنیت نمیتوان راه دستیابی رژیم به بمب را بست.
اسنپ بک و اعمال مجدد شش قطعنامه شورای امنیت ملل متحد و جمع کردن بساط غنیسازی بهطور کامل و تعطیل سایتهای اتمی رژیم و بازرسیهای هر زمان هر مکان لازمه ممانعت از دستیابی این رژیم به بمب اتمی است.
بگذارید به یک جنبه دیگر هم اشاره کنم، در همین روزها محاکمه یک دیپلمات این رژیم در بلژیک شروع میشود که در ژوئن۲۰۱۸ یک عملیات بزرگ تروریستی را فرماندهی میکرد. شاید این اولین بار باشد که یک دیپلمات بهخاطر شرکت در عملیات تروریستی محاکمه میشود. او دو سال است به همراه سه تروریست دیگر رژیم در زندان بهسر میبرد. او یک مقام ارشد وزارت اطلاعات است که انفجار گردهمایی سالانه مقاومت در پاریس را فرماندهی میکرد. هدف من و میهمانان عالیرتبه اروپایی و آمریکایی بود و اگر در آخرین دقیقه کشف و خنثی نشده بود، بزرگترین و پرتلفاتترین عملیات تروریستی در اروپا بود. البته تروریسم از روز اول جزیی از استراتژی رژیم برای بقا و مهمترین ابزار آن در سیاست خارجی بود. اما وضع در سالهای اخیر فرق کرده است، رژیم بهدلیل موقعیت بسیار ضعیف و شکنندهاش نیاز بیشتری به تروریسم بهخصوص علیه آلترناتیو مشروع و قدرتمندش دارد. بههمین خاطر بعد از قیام سال۹۶ که ناقوس مرگش به صدا در آمد دو طرح بزرگ تروریستی علیه جنبش ما سازمان دارد یکی انفجار پاریس و سه ماه قبل از آن در مارس۲۰۱۸ انفجار مراسم نوروزی چند هزار نفره مجاهدین در آلبانی را منفجر کند که من و شهردار جولیانی در آن شرکت داشتیم. آیا نرمش و مماشات با چنین رژیمی چیزی جز سوخت رساندن به تروریسم است. قاطعیت تنها پاسخ است.
۳. موقعیت جنبش «اپوزیسیون» در داخل و خارج ایران، و مشخصاً «مقاومت» در ایران از نقطهنظر تحولات سال گذشته چیست؟ در ماههای اخیر، مقامات ارشد دولت نسبت به پیوستن نسل جوانتر ایران به صفوف مقاومت هشدار دادهاند. آیا میزان دستگیری ایرانیان، از جمله دو نابغه، یعنی دانشجویان برنده جایزه، بهخاطر ارتباطاتشان با مجاهدین خلق بالا رفته است؟ اگر اینطور است، شما این اقبال مجدد به جنبشتان را چگونه توضیح میدهید؟
مریم رجوی: مجاهدین با ۵۵سال مبارزه با دو دیکتاتوری شاه و شیخ، با بیش از ۱۰۰هزار شهید، متشکل از انسانهای فداکاری هستند که فقط به آرمان آزادی چشم دوختهاند و چیزی برای خودشان نمیخواهند، بههمین خاطر جای ویژهیی در میان مردم ایران دارند. رشد و گسترش کانونهای شورشی در سالهای گذشته و بهخصوص نقشی که در قیامهای ۹۶ و ۹۸ ایفا کردند، آنها را به کانون امید برای مردم ایران تبدیل کرده است. طرحها و برنامههای شورای ملی مقاومت، که مجاهدین نیروی محوری آنست، مردم را نسبت به آینده ایران امیدوار میکند. از سوی دیگر مردم ایران و بهویژه جوانان فهمیدهاند که تا این رژیم هست هیچ چشماندازی برای حل مشکلات جامعه وجود ندارد و هیچ راهی جز سرنگونی این رژیم نیست و مجاهدین پیشقراولان این سیاست هستند. بههمین خاطر است که پیام این مقاومت از لابلای پرده دود غلیظی که این رژیم با تبلیغات جهنمی خود با صرف میلیاردها دلار بهصورت شبانهروزی علیه مجاهدین بهراه انداخته است، عبور میکند. روزی نیست که این رژیم فیلمی علیه این مقاومت نسازد یا نمایشگاهی علیه آن بهراه نیاندازد یا کتابی علیه آن منتشر کند.
با اینحال نسلی پس از انقلاب متولد شده است و بهرغم این تبلیغات به مجاهدین و مقاومت ایران روی آورده است. در سال۶۷ به فرمان خمینی ۳۰هزار زندانی سیاسی که ۹۰درصد آنها از مجاهدین بودند، قتلعام شدند. یک نسل کشی، اما اکنون فرزندان همان نسل پا در جای پای پدران و برادران و خواهران خود گذاشتهاند
۴. شواهد مستحکمی دال بر اینکه قیام نوامبر۲۰۱۹ توسط دولت ایران با خشونت سرکوب شد وجود دارد با بسیاری گزارشات که مدعیاند حداقل ۱۵۰۰نفر کشته و حدود ۱۲۰۰۰نفر دستگیر شدند. نظر به چنین قساوتی و عملکردهای سرکوبگرانه رژیم، فکر میکنید فرصتهای اپوزیسیون در براندازی رژیم چیست؟
مریم رجوی: قیامی که در آبانماه اوج گرفت نه تمام شده است و نه سرکوب شده است. عواملی که باعث بهوجود آمدن قیام شده است نه تنها به قوت خود باقی است بلکه تشدید و تقویت شده است. یک جامعه ناراضی و انفجاری، یک اپوزیسیون و آلترناتیو قدرتمند و یک رژیم ورشکسته و بحرانزده و تحت تحریم است. هیچ میزان از سرکوب و کشتار نمیتواند مانع قیام و خیزش بشود. همانطور که سرکوب خونین دیکتاتوری فاسد شاه نتوانست مانع شکلگیری قیام عمومی و سرنگوی رژیمش بشود. بهخصوص که شرایط امروز یک تفاوت کیفی هم با دهه۷۰ قرن گذشته دارد. در جریان انقلاب ۱۹۷۹، بهدلیل سرکوب شاه و ساواک، نیروهای دموکراتیک مانند سازمان مجاهدین در صحنه حضور نداشتند، یا اعدام شده بودند یا در زندان بودند و همین حفره به خمینی و آخوندها امکان داد بدون اینکه کمترین قیمتی بدهند، رهبری انقلاب ضدسلطنتی را بربایند. اما امروز بر عکس آن زمان، یک اپوزیسیون و آلترناتیو قدرتمند مثل مجاهدین و شورای ملی مقاومت در صحنه حضور دارند.
رژیم بهدلیل ماهیت واپسگرایانه آن، فساد عمیق حکومتی، بیکفایتی و جنگ قدرت در بالای رژیم به هیچوجه قادر نبوده و نیست از پس مشکلات و مسایل عدیده سیاسی، اقتصادی و اجتماعی گریبانگیر جامعه امروز ایران بربیاید.
این روزها بسیاری از مقامات رژیم نسبت به خیزش و قیام ارتش میلیونی گرسنگان مکرراْ هشدار میدهند.
۵. با توجه به انتخابات اخیر مجلس در ایران، نظر شما نسبت به نفوذ آینده ولیفقیه علی خامنهای چیست؟ آیا پیشبینی میکنید اگر خامنهای بمیرد رژیم فعلی سر پا خواهد ماند؟ چنین تحولی چه پیامدهایی برای جنبش شما خواهد داشت؟
مریم رجوی: شکی نیست که وقوع سه قیام بزرگ و سراسری، قیام دیماه ۹۶، و قیامهای آبان و دی ۹۸، که طی آن میلیونها ایرانی عزم جزم خودشان را برای سرنگونی این رژیم به نمایش گذاردند، موقعیت ولیفقیه را بیشازپیش تضعیف کرده است بهنحوی حتی جناحهای خود رژیم هم وقعی به حرفها و دستورات او نمیگذارند.
جریان انتخابات مجلس، یک شکست بزرگ برای خامنهای و رژیمش بود، چرا که با یک بایکوت بیسابقه از سوی عموم مردم مواجه شد، از سوی دیگر خامنهای با جراحی باند رقیب در این انتخابات در واقع پایگاه رژیم را باریکتر و ضعیفتر و شکنندهتر کرد
قطعاْ با مرگ خامنهای، رژیم را با بحران بسا لاینحلی مواجه خواهد کرد زیرا همه سیاستهای داخلی و خارجی این رژیم بر اصل ولایت فقیه و حاکمیت مطلقه خامنهای سوار شده است و با فقدان او، این میخ کشیده خواهد شد و کسی نیست که بهسادگی جای او را پرکند. این باعث تشدید تشت در داخل رژیم و بهویژه ریزش گسترده و سریع نیروهای رژیم، بهخصوص در میان پاسداران و بسیجیان را بهدنبال خواهد داشت زیرا آنها مشروعیت و فلسفه وجودی خود را از ولیفقیه میگیرند. مرگ خامنهای بدون تردید روند تلاشی و سرنگونی رژیم را بهطور کیفی تسریع خواهد کرد و چشم انداز سرنگونی را نزدیکتر خواهر ساخت.
۶. بر اساس قرارداد هستهیی ایران، تحریم تسلیحاتی علیه ایران پاییز امسال برداشته خواهد شد. آیا بهنظر شما اقدام مشخصی هست که جامعه بینالمللی و دولت ترامپ میباید در این رابطه و در پاسخ به آزمایشات ادامهدار موشک بالستیکی و عدم همکاریاش با آژانس بینالمللی اتخاذ نماید؟
مریم رجوی: ما همیشه گفتهایم و باز هم تأکید میکنیم که نباید به این رژیم اجازه داد که حتی یک فشنگ تهیه کند. نباید حتی پول یک بشکه نفت ایران را به جیب بزند. و نباید حتی یک دلار از درآمد مردم ایران را برای بقای خودش هزینه کند. مقاومت ایران خواهان اعمال مجدد شش قطعنامه شورای امنیت ملل متحد علیه این رژیم است. ما بر تمدید تحریم بینالمللی هر گونه معامله سلاح با این رژیم تأکید میکنیم. علاوه بر این، از نظر مقاومت ایران جامعه جهانی باید حق نبرد با استبداد دینی را برای مردم ایران بهرسمیت بشناسد. سران این رژیم باید بهخاطر کشتار ۱۲۰هزار تن از فرزندان مردم ایران از جمله قتلعام سی هزار زندانی سیاسی و کشتار بیش از ۱۵۰۰تن از مردم ایران در آبان۹۸ در دادگاه بینالمللی محاکمه شوند.
۷. بر اساس گزارشات منتشره و اعتراف خود دولت ایران، ویروس کرونا ایران را نابود کرده است. برخی تخمینها از جمله یکی از سوی سازمان شما، تعداد تلفات را حدود ۷۰۰۰۰ ارائه میکند. شما علت چنین آمار تلفات بالایی در ایران را چه میبینید؟ و به این استدلال رژیم ایران و برخی در غرب چگونه پاسخ میدهید که سیاست فشار حداکثری و تحریمهای آمریکا مانع توانایی ایران برای مقابله با این ویروس، بهخصوص در تأمین داروی مورد نیاز و تجهیزات بهداشتی و رسیدگی پزشکی شده است؟
مریم رجوی: وضعیت فاجعهبار کرونا و آمار هولناک و تکاندهنده قربانیان قبل از هر چیز ناشی از سیاستهای ضدانسانی خامنهای و روحانی است. بهرغم اطلاع از شیوع کرونا در ایران در اواسط ژانویه، آخوندها برای برگزاری مراسم سالگرد به حکومت رسیدن آخوندها در ۲۲بهمن و برگزاری نمایش انتخاب مجلس در ۲اسفند، اطلاعرسانی در رابطه شیوع این ویروس را حدود یک ماه به تأخیر انداختند که منجر به شیوع گسترده ویروس نه فقط در تمامی استانهای کشور بلکه به کشورهای همجوار گردید. از این گذشته، در حالی که در بسیاری کشورها، دولتها صدها میلیارد دلار را به کمکرسانی به مردم اختصاص دادهاند، آخوندها کمترین امکانات را از مردم ایران دریغ نمودهاند و سرمایههای مردم ایران را صرف برنامههای ضدملی موشکی و اتمی و تأمین مالی و تسلیحاتی مزدوران خود در منطقه میکنند. فساد گسترده در بالاترین سطوح حکومتی، بیکفایتی و ندانم کاری را باید به علتهای شیوع کرونا اضافه نمود. خامنهای تصریح کرد که باید از این فاجعه یک فرصت ساخت.
در جنگ ضدمیهنی با عراق، استراتژی خمینی، بستن راه مطالبات آزادیطلبانه مردم ما با تحمیل یک میلیون کشته و میلیونها مجروح و معلول و آواره بود، حالا خامنهای ـ روحانی برای سد بستن در برابر خطر قیام و سرنگونی، استراتژی اجساد و کلان تلفات انسانی را در پیش گرفتهاند. فرستادن مردم به سر کار و عدم اعمال قرنطینه شهرها و استانهای کشور با این هدف صورت گرفت. اما این سد دوام و استحکامی ندارد. چرا که آخوندها در گرداب سرنگونی گرفتارند.
۸. موج اخیر انفجارها در ایران را چگونه توضیح میدهید؟ ابتدا در کارخانه موشکی خجیر و بعد در تأسیسات غنیسازی هستهیی نطنز؟
مریم رجوی: سازمان مجاهدین در این باره موضع روشنی دارد ما بهدنبال یک ایران غیرهستهیی هستیم. ایران نیازی به سلاح اتمی ندارد. سلاح اتمی فقط برای باقی نگهداشتن ملایان در قدرت است بنابراین آنچه در خجیر و نطنز واقع شده واکنش به پروژه اتمی فاشیسم دینی حاکم بر ایران است که برای مردم ایران فقط فقر و سرکوب و تروریسم و جنگ به ارمغان آورده است. کرونا جان ۷۰هزار ایرانی را گرفته و آخوندهای قسیالقلب از صدها میلیارد دلار داراییهای ربوده شده ملت ایران حتی حقوق پرستاران بیماران کرونایی را نمیدهند و در برابر اعتراض آنها با باتون و شوکر پاسخ میدهند. برنامههای اتمی و موشکی این رژیم تهدیدی برای مردم ایران، جامعه بینالمللی و بشریت معاصر بهشمار میآید.