728 x 90

تمدید تحریم تسلیحاتی رژیم می‌شود یا نه؟

تمدید تحریم تسلیحاتی رژیم ایران
تمدید تحریم تسلیحاتی رژیم ایران

تمدید تحریم تسلیحات رژیم ایران این‌ روزها در صدر اخبار قرار گرفته است. رسانه‌ها، مقامات و عناصر وابسته به رژیم هر کدام از سویی به این موضوع پرداخته و احتمالاتی که وجود دارد را مورد بحث و گفتگو قرار می‌دهند.

روزنامه حکومتی آرمان از قول علی بیگدلی استاد دانشگاه نوشت: آمریکایی‌ها چنان‌چه ممنوعیت فروش اسلحه به ایران به تصویب نرسید، اروپایی‌ها را برای اجرایی کردن مکانیزم ماشه تحت فشار قرار می‌دهند. با اقدام شورای حکام تا حدودی شانس و اقبال آمریکا که اتحادیه اروپا دست به چنین اقدامی بزند، وجود دارد. موضوع دیگر پیشنهادات رعایت حقوق‌بشر و کاهش دخالت در منطقه است که از سوی آلمان ارائه شد. این امر ممکن است بهانه‌یی به دست سه کشور اروپایی دهد.

وی خروج از برجام را برای رژیم راه‌حل مناسبی ندانست و گفت: اما اگر آمریکا در هر دو یا یکی از اهدافش موفق شود، ایران چه خواهد کرد؟ باید گفت اقدام عملی خروج از برجام است. بیرون رفتن از برجام و به‌دنبال آن خروج از ان.پی.تی چندان کمک شایانی به ما نمی‌کند.

اتحادیه اروپا اگر اینس‌تکس را هم راه‌اندازی کند، ایران باید تعهداتی را انجام دهد. ما نمی‌توانیم در نقطه صفر باقی بمانیم. پس بهترین موقع است که از قدرت خود در مناطق سیاسی- امنیتی استفاده کند و امتیاز بیشتری از اروپایی‌ها به‌دست آورد. برای فرانسه، اعمال قدرت در لبنان بدون توجه به نفوذ ایران، سخت خواهد بود.

روزنامه حکومتی شرق نیز به‌نقل از محمد هادی موسوی نوشت: هیچ کشوری مانند ایران به انتخابات ریاست‌جمهوری سال جاری ایالات متحده آمریکا گره نخورده است.

ظاهراً ایران منتظر است تا بعد از انتخابات آمریکا درباره مذاکره با این کشور تصمیم‌گیری کند. در صورت پیروزی مجدد «دونالد ترامپ»، چون فقط چند ماه از عمر دولت روحانی باقی مانده، او ترجیح می‌دهد با دولت فعلی وارد مذاکره نشود؛

وی گفت: گرچه تیم سیاست خارجی بایدن هنوز استراتژی مشخص خود درباره برجام را ارائه نداده است، اما از خلال صحبت‌های آنها می‌توان دریافت که علاوه‌ بر بازنگری در برنامه زمان‌بندی برجام، پیوست‌های دیگری مانند مسائل منطقه‌یی و موشکی نیز باید به برجام افزوده شود.

به نظر می‌رسد در صورتی‌که ایران نیاز به احیای برجام داشته باشد، ناگزیر از بازنگری در این استراتژی است.

موسوی، فرصت سه ونیم ساله برای حفظ برجام از سوی رژیم را از دست داده عنوان کرد و گفت: در صورت پیروزی بایدن در آبان، تا پایان دولت فعلی ایران چند ماه بیشتر باقی نمانده و احتمالاً بایدن نیز ترجیح می‌دهد در چنین وضعیتی وارد مذاکره با دولت حسن روحانی نشود. چنان‌چه دولت آتی ایران از اصول‌گرایان باشد، نیز مذاکره با آمریکا خط قرمز پر‌رنگ این طیف است؛ بنابراین موقعیت مناسبی برای مذاکره احیای برجام وجود ندارد، چه رسد به بازنگری در زمان‌بندی و احیانا الحاق مسائل موشکی و منطقه‌یی به آن.

اگر جمهوری‌خواهان هم‌چنان کنترل سنا را در اختیار داشته باشند، بایدن در بازگشت به برجام نیز دچار مشکل خواهد شد و احتمال معامله با سنا برای حفظ برجام بیراه نیست. در این‌صورت چنان‌چه شرایط سنا (مانند دوره قبل) برای احیای برجام به‌رسمیت‌شناختن اسراییل از سوی ایران باشد، عملاً تلاش‌های حفظ برجام به شکست می‌انجامد. در سه‌و‌نیم سال اخیر موقعیت‌های زیادی برای حفظ برجام وجود داشت و حتی می‌شد تغییراتی در داده و ستانده‌های برجامی ایجاد کرد؛ اما افسوس که این فرصتها را از دست دادیم.

روزنامه حکومتی آرمان نیز به‌نقل از علی‌اصغر زرگر که او را تحلیلگر مسائل بین‌الملل نامید، نوشت: امروزه اقتصاد ایران شکننده شده است و ایران را در تنگنا قرار داده است. این امر از چند جهت به ایران فشار می‌آورد و همین امر است که ایران را بی‌میل به میانجیگری نکرده است. ایران امروز در انتقال ساده‌ترین کالاها نیز به‌خاطر محدودیت‌های مالی در تنگناست و به همین علت اگر میانجیگری هم قرار باشد صورت گیرد تحریم‌هایی لغو خواهد شد که این امور ساده را برای مردم تسهیل می‌کند. امروزه طرفین به این میانجی‌گری نیاز دارند. ایران نیز به‌خاطر مشکلات اقتصادی به این امر نیاز دارد.

(تا) اقتصاد کشور را از فشار بسیار زیاد نجات دهد. در این میان اگر شایعه میانجیگری آلمان نیز صحت نداشته باشد اما از تحرکات بین‌المللی به‌خوبی می‌توان متوجه شد که اتفاقاتی در حال جریان است.

روزنامه حکومتی آفتاب یزد نیز در مورد آزمون چین و روسیه نوشت: آمریکا با یک گام به عقب، پیش‌نویس قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را مختصر کرد تا شاید رضایت پکن و مسکو را به‌دست آورد

پیش‌نویس جدید که به رویت فایننشال تایمز نیز رسیده است، به‌جای ۱۳ صفحه شامل ۴ پاراگراف مختصر بوده

ریچارد گوان، مدیر گروه بین‌المللی بحران در این باره گفت: اگر هنوز هدف اعمال تحریم تسلیحاتی نامحدود علیه ایران و بدون اعطای امتیازی به آن است، من هنوز فکر می‌کنم که روسیه و چین آن را وتو خواهند کرد.

ریچاردگوان هم‌چنین در صفحه توئیترش نوشت: نگذارید اختصار پیش‌نویس جدید آمریکا شما را فریب دهد. نکته اصلی این است که این پیش‌نویس اجازه می‌دهد که تحریم تسلیحاتی ایران به‌طور نامحدود اعمال شود و چین و روسیه از آن خوششان نخواهد آمد.

آفتاب یزد نوشت: یک دیپلمات سازمان ملل گفته است که بیان جدید پیش‌نویس قطعنامه آمریکا به جهت آرام کردن متحدان اروپایی و به انزوا کشاندن روسیه و چین است. این دیپلمات افزود که آمریکا هنوز باور ندارد پیش‌نویس قطعنامه‌اش رأی لازم برای تصویب شدن را کسب کند.

این روزنامه به‌نقل از مرتضی مکی کارشناس مسائل بین‌الملل نوشت: روسیه و چین تلاش می‌کنند در برابر اراده سیاسی آمریکا مخالفت کنند در عمل با توجه به این‌که شرکت‌های چینی و روسی مراودات زیادی با آمریکا دارند آنها ناگزیر تحریم‌های ایالات متحده را قبول می‌کنند.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/a54db4e6-7862-45a6-84a7-e21092139dab"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات